divendres, 2 d’agost del 2013

Comunicat de l'Assemblea de Festes Populars i Alternatives davant la negativa i el tracte discriminatori de l'Ajuntament del Prat a l'hora de cedir espais del poble

Enguany, les festes arribaran a la seva 18a edició i durant aquests divuit anys s'ha canviat de lloc diverses vegades. Una edició fins i tot va celebrar-se al KOP-Alta Tensió per la negativa del consistori a cedir espais que no fossin els de la fira. Finalment, però, l'any següent van acabar cedint.

Aquest any des de l'Assemblea de Festes vam plantejar un canvi d'ubicació per la nit de divendres a l'Ajuntament, els posàrem sobre la taula dues propostes d'espais: la Plaça de la Vila i la Plaça del Pintor Grau Sala (rotonda del Col·legi de la Seda). En el primer cas al·leguen molèsties als veïns si es fa soroll, en el segon cas el motiu és simplement que no volen retirar tants cotxes. A la Plaça Grau Sala hi ha aparcats com a molt 30 cotxes. Resulta xocant que l'Ajuntament es negui a treure 30 cotxes quan en treu més de 250 del pàrquing de la Renfe per a fer-hi el seus concerts. També cada anys es buida tot el pàrquing de Cal Gana per fer-hi la Fira Avícola, uns 500 automòbils. Parlem de no voler treure 30 cotxes, o de no voler cedir-nos l'espai? La seva alternativa era oferir-nos el tros d'asfalt i de gespa/descampat que hi ha just al costat del col·legi i que serveix d'entrada a la gran parada d'autobusos local. Una proposta ridícula feta per cobrir l'expedient. 

Davant d'aquesta situació l'Assemblea de Festes Populars i Alternatives volem:

- Expressar el nostre malestar davant la decisió presa per l'Ajuntament del Prat, una decisió que reitera el menyspreu cap a la tasca que desenvolupem i cap al col·lectiu.

- Denunciar la discriminació que viuen aquelles entitats que, com nosaltres, es troben traves constants al demanar permisos per fer ús d'allò de titularitat pública.

- Assenyalar la privatització dels espais i recursos públics per part de l'Ajuntament del Prat. Problemes i restriccions per utilitzar places i carrers, convertint el que és de tots els pratencs i pratenques en un equipament més a gestionar, a sobre, amb dubtosos criteris d'objectivitat i d'imparcialitat. El seu ajuntament, el seu poble, els seus ordre, els seus carrers.

- Reivindicar els carrers i les places com a espais lliures i populars, on entitats i persones han de poder gaudir-ne sense la necessitat del vistiplau de la censura consistorial. Els carrers no són privats, són de tots!

Finalment, des de l'Assemblea instem l'Ajuntament a recapacitar i replantejar aquesta situació, i a tractar a totes les entitats i persones que viuen al Prat per igual. Aquest no és el seu regne de taifes.


Assemblea de Festes Populars i Alternatives
El Prat de Llobregat, 30 de juliol del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada