dimarts, 12 de juny del 2018

Resúm de la 1a Assemblea de la XXIII edició de les Festes Populars i Alternatives

El passat mes de maig, vàrem realitzar la nostra primera assemblea per preparar l'edició d'enguany de les festes populars del Prat, que celebrava la seva 23ª edició.

Durant el debat sorgit sobre el model de festes, van sortir diverses qüestions i plantejaments: dotar a les activitats de major contingut popular intentant plantejar activitats que atreguin un ventall de públic més plural, plantejar activitats per infants, així com cercar la implicació de més col·lectius a la comissió de festes entre d’altres propostes, des del principi de l'autonomia a l'hora d'organitzar les activitats.

Durant la pluja d'idees prèvies també vàrem valorar la possibilitat de realitzar alguna activitat festiva divendres a la nit, després del cercatasques que organitzaran des de la plataforma “Esborrem el feixisme”, sorgint diverses propostes a estudiar; des d’organitzar un concert de música feta per dones a proposta de diverses individualitats feministes, a una festa de música Dancehall y DUB a proposta de Brassika Sound System o una festa de PD's organitzada des del Casal 'La Llavor'.

Per dissabte vàrem plantejar recuperar la paella popular de la Riuada, cercant algun col·lectiu social, preferiblement local, que la volgués assumir, en base del volum de feina que tindrem la resta de gent implicada amb el muntatge del concert de la nit. La idea principal era vincular, així mateix, la paella popular amb activitats relacionades amb la cultura popular.

Sobre la nit de concerts vam realitzar l’autocrítica sobre el fet d'haver-nos convertit, molt al nostre pesar, una mica en l'After del Prat, donat el volum de gent que ens ve un cop acabats els concerts de l'ajuntament i plantejant-nos la possibilitat de tancar més d'hora el recinte de Festes. Davant d'aquesta possibilitat, també va sorgir el plantejament de que tancar més d'hora pot comportar no amortitzar una bona part de la inversió realitzada per organitzar el concert, vist en els estrets marges econòmics en què ens movem (entre despeses i ingressos i el fet de mantenir una caixa de resistència per preveure anys deficitaris per causes com la pluja).

Per diumenge vàrem plantejar-nos abandonar l’Olimpíada Popular vista l'experiència d'altres anys i el volum de feina que requereix desmuntar el recinte de concerts de la nit anterior.

Com idea afegida, es va plantejar el fet de defensar les festes contra "la ciutat aparador", es a dir, que la gent participi i no sigui només un client o espectador.

Dijous tornem a tenir assemblea a les 19.30h al Casal 'La Llavor'!!

Començarem a concretar alguns dels aspectes comentats i a definir la línia concreta que tindran les festes d’aquest any.

Qualsevol persona que vulgui participar és benvinguda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada