dissabte, 14 de setembre del 2019

Manifest per unes festes lliures d’agressions masclistes

L’assemblea organitzadora de les Festes Populars i Alternatives del Prat considerem que la festa, com tots els altres espais, ha de permetre que totes les persones puguin gaudir sentint-se segures i lliures. Entenem que les Festes Populars i Alternatives han de ser un espai lliure de sexisme, en què cada una posa els seus límits i aquests s’han de respectar. A les festes, gaudirem, ballarem, parlarem i farem el que ens vingui de gust i amb qui ens vingui de gust, des de l’empatia i el respecte. No permetrem comportaments sexistes i els evitarem cuidant-nos entre totes.

Als espais d’oci, quan es produeixen agressions o assetjaments masclistes, sovint s’emparen en la desinhibició i l’alegria de la festa i poden passar desapercebudes, ser minimitzades i silenciades, aïllades en el terreny personal.

Creiem fermament que l’actuació, en cas de produir-se una agressió durant les festes, ha de ser responsabilitat col·lectiva; que és tasca de totes les persones que participen a la festa prendre el compromís envers la no tolerància del masclisme. Cal rebutjar i condemnar qualsevol tipus d’agressió per motiu de gènere i articular una resposta que sigui conjunta i contundent.

Per això, des fa una anys venim implementant una eina que s’ha estat utilitzant en altres festes: un protocol d’actuació contra les agressions masclistes. Si en algun moment et sents assetjada o agredida, pots adreçar-te a la barra o a qualsevol persona que dugui el braçalet lila i demanar l’activació del protocol.

Gaudim de les festes lliures d’agressions sexistes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada